perjantai 3. huhtikuuta 2015

Juhlaa

kuvituskuva - www.123rf.com
Meillä on tänään aivan erityinen juhlapäivä. Tänään syömme yhdessä koko perhe, sitä ei tapahdu nykyään enää kovin usein. Tytär on käymässä kotona ja poikakin tulee iltapäivällä tänne. Ihan kohta ryhdyn valmistelemaan ruokaa rauhassa ja nautinnolla. Kymmenen vuotta sitten en osannut vielä kuvitellla, kuinka upeilta perheen yhteiset ruokailut tulisivat vielä tuntumaan. Kymmenen vuotta sitten lapset olivat 10- ja 11-vuotiaita, eivätkä yhteiset ruokahetket olleet sen enempää harvinaisia kuin niin erityisen upeitakaan ;-) Vaikka ei niissä mitään vikaakaan ollut. Juhlaksi niitä ei kuitenkaan keskimäärin voinut väittää.

Pistää miettimään, mitä kaikkea tällä hetkellä luokittelenkaan arjeksi ja itsestään selväksi. Onko itsestäänselvyyksiä oikeasti olemassakaan? Oman elämän hyvien asioiden lista kasvaa heti huomattavan paljon, jos siihen lisää mukaan myös nuo muka itsestään selvät asiat. Kuten sen, että on koti ja varaa syödä ihan hyvää ruokaa. Ja että on enimmäkseen terve ja vapaa kulkemaan jotakuinkin niinkuin haluaa. Kymmenen vuotta sitten oma itsestään selvien asioiden listani oli vielä huomattavasti pitempi kuin nyt. Vuodet ovat karsineet listaa ja oikoneet käsityksiäni. Millainenkohan listani on kymmenen vuoden kuluttua?

Parin viime päivän aikana olen saanut rauhan myös näiden kosteiden kevätkelien kanssa. Näistäkin on löytynyt puolensa. Kuten olen innostunut etsimään kuvapankeista muiden ottamia kuvia tänne blogini piristykseksi. Toki laitan välillä myös omia ottamiani kuvia tänne, kuten ennenkin. Muiden kuvista olen kuitenkin valinnut sellaisia, jotka ilahduttavat omaa silmää erilaisella tavalla.

Kuvapankeista löytyy - joistakin enemmän ja joistakin vähemmän - myös ilmaiseksi ladattavia kuvia, joita voi käyttää esimerkiksi oman bloginsa kuvituskuvina. Olen tarkka tekijänoikeuksista ja on mukavaa, että löytyy kuvia, joiden käyttöoikeuksista voi olla varma. Toki ilmaiskuvissa on mahdottoman paljon keskivertosuttukuvia, mutta nyt kun on ollut aikaa (olinhan eilisen lomalla), niin joukosta löytyy niitä oman silmän mukaisia helmiä :-)

Mukavaa, rentouttavaa pääsiäisen jatkoa! Arvostetaan hyviä hetkiämme entistä enemmän :-)

2 kommenttia:

 1. Niinhän se menee, että kun vuosia tulee ja ikää, niin monet itsestään selvät ja helpot asiat muuttuvat vaikeiksi tai jopa mahdottomiksi. Joskus pysähdyn miettimään, että miten hyvä on kun vielä pääsee liikkumaan ja kulkemaan omalla autolla ym ym. Kaikki ei pääse. Tai että on tehnyt sen verran pitkän työuran, että tk-eläkkeellä on mahdollisuus ihan oikeasti tulla toimeen. Työttömiä on niin paljon, että sekään ei ole itsestän selvää, että eläkettä olisi kertynyt. On paljon asioita, joita ei edes ajattele, niin selvästi osana elämää ovat. On hyvä pysähtyä aina välillä.
  Kuulostaa mukavalta yhteinen aterianne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestäänselvyyksistä luopuminen on usein yllättävän vaikeaa. Nehän ovat niitä asioita, joita ei usko menettävänsä. Ikä tuo varovaisuutta, kun tietää ikävän paljon enemmän siitä, mikä kaikki voi kadota alta ainakin paljon aikaisemmin kuin voisi uskoakaan.

   Yhteinen ateria oli meille kaikille todella mukava kokemus :-)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit :-)