torstai 30. huhtikuuta 2015

Ihanaa vappua - kullekin tavallaan :-)

Olen huono juhlimaan. Vappu on yksi niistä perinnejuhlista, joihin en ole oikein koskaan päässyt sisään. Tai olen päässyt sisään omalla tavallani. Kun olin vielä puutarhakärpäsen riivaama, nautin vapuista kotipihassa haravan ja puutarhasaksien kanssa. Aamusta iltaan - ilman ylioppilaslakkia. Lakki ei kutsu eikä sovi. Jostain syystä se kiristää, mutta eihän sitä onneksi ole puutarhahommissa tarvinnutkaan.

Nyt suunnittelen lähteväni huomenna valokuvaamaan. Ja totta ihmeessä ilman ylioppilaslakkia ;-) Poika tulee illemmalla katsomaan kanssamme Suomen lätkämatsia ja syödään hyvin siinä sitten samalla. Siinä on vappuriemua minun makuuni. Useita puolisääliviä katseita olen kerännyt, kun olen kysyjille kertonut totuuden vappusuunnitelmistani. Toki on löytynyt ymmärtäjiäkin.

Nuorempana käytiin vielä jonkin velvollisuudentunnon mukaisesti torilla pyörähtämässä ylioppilaslakit päässä. Lahdessa tori oli huikean pullollaan porukkaa silloin, kun siellä asuttiin. Järvenpään tori - no sitä ei nyt silloin juurikaan ollut. Hämeenlinnan toria on tullut kokeiltua lasten kanssa pari kertaa. Sekin on kaukana Lahden torin jokseenkin mukavasta ahtaudesta ja väentungoksesta. Ja jossain vaiheessa alkoi sitten se lakkikin puristaa...

En ole tuntenut minkäänlaista omantunnon pistosta juhlimattomuuteni vuoksi. Tai korkeintaan olen potenut hetkellisesti huonoa omaa tuntoa siitä, ettei omatuntoni huomauttele epäasiallisista juhlimistavoistani mitään. Aion ihan ilman mitään selittelyjä nauttia vapustani sellaisena kuin mitä se minulle on: Yksi ihana vapaapäivä lisää tässä kevään ylihektisessä työrupeamassa. Aion rentoutua ja nauttia omalla tavallani.

Ihanaa vappua sinullekin! Juuri niinkuin haluat sitä sitten viettääkin :-)


Kuvat kuvituskuvia - 123rf.com.

5 kommenttia:

 1. Meillä on juuri sellainen puutarhavappu, yo-lakit on josain vaatehuoneen peränurkassa, oletan :)
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 2. Hyvää vappua vaan! Mun vappuni menee hukkaan samalla tavalla kuin kaikki muutkin päivät...

  VastaaPoista
 3. Vappunsa kullakin, taustalla radiosta kuuneltuna sitä vietetään;)

  VastaaPoista
 4. Hyvää toukokuuta! Tavan mukaan meillä vietettiin vappu luonnossa kulkien:)

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla (siis lukea), että kaikkien muidenkaan vaput eivät välttämättä mene tuon yleisen kaavan mukaan.

  Se on surullista, jos jonkun päivät menevät hukkaan :-( Ei hyvä, ei...

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :-)