perjantai 27. maaliskuuta 2015

Massasurmaajan kuvat pois uutisista muita kaheleita innostamasta!

Odotin, että viisaus olisi valunut toimittajien päihin yön aikana, mutta ei sinne päinkään. En vielä eilen sanonut tästä sen enempää paremman tilanteen toivossa, mutta nyt loihen muutamankin sanan tänne blogiini. Siitä Ranskan lentoturmasta siis.

Kun nyt on selvinnyt, että perämies on tahallaan lentänyt sen koneen vuorta päin täydessä ihmislastissa, niin en ymmärrä yhtään minkäänlaista selitystä tai teoriaa siitä, miksi sen miehen kuvia täytyy nyt esittää kaikilla foorumeilla. Aivan päätöntä touhua!

Kouluammuskelijoiden uutisoinnissa aikanaan opittiin alun kangertelun jälkeen se, ettei tuollaisen ison, raivokkaan rikoksen tehneen ihmisen kuvia kannata julkaista. Muut huru-ukot ja vihaiset, verenhimoiset huomionhakuiset tyypit saavat noista uutta nostetta, jos eivät ole vielä ehtineet toteuttamaan ikävimpiä toiveitaan. He saavat jälleen kerran uuden idolin, joka on omalla teollaan lunastanut paikkansa paitsi heidän ihanteenaan, myös median huomion kohteena päivästä toiseen moneen, moneen kertaan. Omilla kasvoillaan kissankokoisin julkaisuin. Kukapa hullu ei tuollaista kuuluisuutta haluaisi?

En ole tutkinut ulkomaisen median tapaa uutisoida tätä aihetta, mutta oma keltainen lehdistömme (iltapäivälehdet) julkaisevat tuon massasurmaajan kuvaa monissa eri artikkeleissaan nettisivuillaan. Oma pieni kotikaupunkimme sanomalehti julkaisi kuvan myös paperisessa versiossa - ja huomattavan isona. Miksi?!!!

Jos tietäisin, miten tämän tilanteen muuttaisin, niin tekisin sen. Nyt tyydyn purkamaan tuskani ja häpeäni tänne ja toivon, että joku jossain keksii jotain toimivaa. Toivon huomisesta kuvattomampaa päivää :-(

5 kommenttia:

 1. Mistäpä ei meilläkään iltalehdet repisi lukijoita. Olen systemaattisesti jättänyt lukematta uutisia ko asiasta muista kuin ehkä YLEn ja Hesarin sivuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän päästä samaan. Hesarin lukeminen vain maksaa, jos lukee enemmän ja Yle ei ole koskaan yhtä nopea uutisoinnissa kuin nuo iltapäivälehdet...

   Poista
 2. Toimittajan työtä tehneenä ja toimittajan puolisona ymmärrän kyllä, miksi kuvat julkaistaan. Lukijoita kiinnostaa, he haluavat tietää miksi ja kuka voi tehdä näin. Tiedän myös, että lehdistö jättää kertomatta monia pieniä ja isoja uutisia ja yksityiskohtia esim. rikoksista, jotteivat ne innottaisi toisia kopioimaan tai toisia tuntemaan vihaa tekijöitä kohtaan. On myös syytä muistaa, että siinä, missä lehdistö jättää esim kotimaisten rikoksentekijöiden kuvat ja nimet julkaisematta, ne kuitenkin nykyaikana pyörivät netin keskustelupalstoilla yleisenä tietona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sen puolen. Kilpailu on kovaa. Tottakai lukijoita kiinnostaa. ei välttämättä terveesti ainakaan kaikkia kuitenkaan.

   Joskus ja jossain on kuitenkin löydetty jotain korrelaatiota näiden tekijöiden 'henkilökultin luomisen' ja uusien vastaavien tapahtumien välillä. se on äärimmäisen huolestuttavaa :-(

   Poista
 3. "Toimittajan työtä tehneenä ja toimittajan puolisona ymmärrän kyllä, miksi kuvat julkaistaan. Lukijoita kiinnostaa, he haluavat tietää miksi ja kuka voi tehdä näin."

  Kuitenkin pitää pysyä totuudessa.

  Lentokoneen teknistä mustaa laatikkoa ei ole edes vielä löydetty/tutkittu ja nyt on jo, lehtien mukaan, syyllinen selvillä.

  "Die Ermittler suchen weiter nach dem zweiten Flugschreiber. Solange dieser nicht gefunden ist, wollen sie auch die Möglichkeit eines technischen Defekts nicht ausschließen."

  http://www.spiegel.de/panorama/germanwings-airbus-chef-enders-kritisiert-talkshows-a-1026110.html

  //Eija

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :-)