torstai 5. maaliskuuta 2015

Tukholma, Kaknästornet ja palohälyytys

Kolme päivää ja kaksi yötä Tukholmassa tyttären kanssa. Laatuaikaa, paljon kävelemistä, shoppailua, paikalliselämän tutkimista ja uusiin paikkoihin tutustumista.


Kuva on pilvisen ja hieman sateisen päivän otos Kaknästornetista, televisiolähetystornista, josta näkee komeasti ympärilleen. (Huomaa, että edellä kaksi eri linkkiä.) Ehdimme ottaa kuvat aivan rauhassa ja siirtyä 30. kerroksen kahvilaan, tilata kahvit ja minulle juustokakkupalan sekä istuutua pöytäämme, kun palohälyytys pärähti ilmoille. Olin skeptinen elämäni monien aikaisempien turhien palohälyytysten jälkeen, enkä lähtenyt hoppuilemaan. Meidän piti kuitenkin siirtyä kerrosta ylemmäs turvaan palo-ovien taakse. Saimme onneksi ottaa tilatut tarjoilut mukaan :-)

Paria kerrosta alempana olevasta ravintolasta ja meidän kahvilakerroksestamme kerääntyi 31. kerrokseen aikamoinen joukko, joista kaikki eivät ottaneet tilannetta kovin tyynesti. Jälkeenpäin melkein nolottaa tarmoni nauttia cafe latteni ja juustokakkupalani, kun pari pariskuntaa piti toisiaan hengissä jatkuvalla suutelemisella...

Palvelu kuitenkin pelasi. Ravintolassa ateriointinsa keskeyttäneille luvattiin joko uusi (lämmin) ateria tai halutessaan aterioinnin peruutus ilmaiseksi. Henkilökunta oli kovin ystävällistä. Palohälyytys oli lisäksi aiheeton, mitään vaaraa ei ollut missään vaiheessa.

2 kommenttia:

  1. Minulle olisi tullut heti mieleen vanha katastrofielokuva Torni. Hyvä, että oli väärä hälytys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi en katso katastrofielokuvia enkä muitakaan kammottavia elokuvia. Minulle riittävät vanhat kunnon murhat ;-)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit :-)