keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Valoa riittävästi koiran kuvaamiseen :-)

Etäpäivä - pitkästä, pitkästä aikaa... Asun siis Hämeenlinnassa ja käyn töissä Helsingissä. Normi kotiintuloaika ilman junien myöhästelyjä on puoli kuuden aikoihin. Aamulla lähden töihin hieman ennen puoli seitsemää. Etätyöpäivä pelastaa aina viikon ja lisää jaksamista - silloin kun sellaisen onnistuu pitämään.

Tänään otin työpäivän jälkeen kameran mukaan, kun lähdin koiran kanssa pienelle lenkille. Vihdoin valo riittää siihen :-) Tavallisen työpäivän jälkeen kameran kanssa on turha leikitellä, sillä niin pitkällä kevät ei vielä ole, että valo riittäisi normipäivänä kuvaamiseen.

Itse asiassa en olekaan kuvannut koiraa pitkään aikaan satunnaisia kännykkäkameralla otettuja otoksia lukuunottamatta. Eläinten kuvaamisessa on jotain vilpitöntä - eikä saa olla yhtään kiire. Vaan hidastellakaan ei sovi, muuten tilanteet menevät ohi :-)

Yksin koiran kuvaaminen on haastavampaa kuin jos mukana on joku koiran luottohenkilö. Kun olen koiran kanssa kaksin ja käsken sen istumaan, se istuu kyllä nätisti. Vaan on selin minuun. Siinä ei kauniita kuvia napata ;-) Jos mukana on koiran luottohenkilö, voin olla sivussa, kun luottohenkilö saa koiran keskittymään ja kiinnittämään huomionsa häneen. Silloin kuvien ottaminen on mutkattomampaa. Samat säännöt pätevät kaikkien lemmikkieläinten sekä pienten ihmisten alkujen kuvaamiseen. Ne ovat tiimityötä :-)

Tässä meidän koiruli. Rotu on kleinspitz, pieni saksanpystykorva. Haukkuherkkä, mutta muuten ihana kultainen nuppunen :-)


2 kommenttia:

Kiitos, kun kommentoit :-)