tiistai 10. helmikuuta 2015

Torkkuvaunurutinaa - osa 2 (tähän se loppuu...)

IC-junien aamuisia torkkuosastoja ei ole merkitty mitenkään. Niinpä sinne saapuu säännöllisesti asiaan vihkiytymättömiä paikkalipun omistamattomia ihmisiä. Hämärä valaistus ja monissa eri asennoissa nu(o)kkuvat ihmiset välittävät jonkinlaisen viestin ja moni vain käveleekin osaston läpi. Jonkilainen lappu ennen torkkuvaunua voisi kertoa satunnaiselle tallaajalle, että sinne yläkertaan ei kannata kiivetä, jos torkkuminen ei kiinnosta.

Joku sitten päätyy aina jäämään torkkuvaunuun, mutta päättää lukea jotain mukavassa hiljaisuudessa. Hän sytyttää kohdevalot ja alkaa lukemaan siinä valaistuksessa, minkä saa paikalle lisättyä. Homma onnistuisi paljon helpommin jo valmiiksi valaistussa vaunussa. Joskus satunnainen piipahtaja (joskus jopa vakituinen matkustaja) tuo mukanaan eväät. Eväät ovat tietenkin mahdollisimman rapisevissa paketeissa ja tuoksuvat paljon. Syöminenkin saattaa olla mahdotonta ilman rouskuttavia ja ryystäviä ääniä...

Lisäksi vakiomatkustajissa on himonukkujia. Pitkän matkan himonukkujat (esim. Tampere-Helsinki) nukkuvat joskus istuma-asennossa ja varaavat muille tavaroilleen naapuripaikan. Joskus istumapaikat ovat todella kortilla. Mutta todelliset himonukkujat, jotka pääsevät 'valtaamaan' kokonaisen penkkiparin, käyvät nukkumaan makuuasentoon. Siihen ei sitten tungeta viereen, vaikka paikat kuinka loppuisivat kesken. Paikkoja löytämättömät jatkavat matkaa valaistuun vaunuun ja kiertävät turbaanin näköisen huivisysteemin silmiensä suojaksi kovassa valaistuksessa.

Mutta tapakuorsaajat mietityttävät minua ehkä kaikkein eniten. Jos tiedät kuorsaavasi ja todella kovaa, olet todennäköisesti ihminen, joka nukkuu hetkessä missä vain. Miksi tulla torkkuvaunuun pitämään meteliä ja häiritä muiden lepoa? Miksei mennä vain hälyisämpään valaistuun vaunuun, jossa kukaan ei enää muun pulinan keskellä kuitenkaan häiriinny yhdestä ylimääräisestä kuorsaajasta?

Olen pohtinut näitä asioita kauan - en ole yhtään aamuihminen. Aamurauhaani häiritsevät eivät saa minusta herumaan yhtään positiivista ajatusta. Erakkoluonteena ja isoa henkilökohtaista tilaa tarvitsevana kimppamatkustaminen kylkikyljessä on muutenkin minulle koettelemus ja kauhistus. Äänet, kirkkaat valot ja voimakkaat hajut (ruoka tai hajusteet) kiristävät pinnaani entisestään.

NYT olen puhunut. Ja jakanut palan elämästäni kanssanne ;-) Toivottavasti ensi kerralla jotain mukavampaa ;-)


4 kommenttia:

 1. Hieno pisarakuva! Niissä näkyy ylösalainen maisema.
  Just kommentoin uudelleen tuota edellistä, ja piti tulla tännekin sanomaan, että mie varmaan kuorsaan, mutta en tosiaankaan nukahda heti... mua on tosi helppo häiritä, ellen ole ihan kuolemanväsynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =D

   Ok. Joko olet poikkeus tai sitten olen tulkinnut väärin. Jäädäänpä tarkkailemaan elämää :-)

   Poista
 2. =) Löysin paljon itseäni siun sanoistasi. =) Itsekin kammoksun joukkoliikennevälineitä. Ihan bussista alkaen. Joskus olen apnikoinut kesken bussimatkan niin että on ollut pakko jäädä seuraavalla mahdollisella pysäkillä jossain missä lie pois, kun bussissa on mm joskus ihan kauhea haju etten ole voinut hengittää lainkaan, tai sitten jokin muu seikka, joka ylittää miun rajani. Olen huono matkustamaan ainakin yksin. Jos on kaveri mukana, on matkustaminenkin hauskempaa. Silloinkin saattaa käydä niin että joutuukin istumaan erikseen ja taas paniikki iskee... Junassa olen tasan kaksi kertaa yksin matkustanut. Ei kiva. Sekään. Mieluiten ajaisi itse. Jos olisi auto... =D <3 Haleja päivääsi. tv toinen erakko... <3

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :-)